PNL-ist trimis în judecată de Parchetul European: E acuzat de fraudă cu fonduri europene

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Alexandru Dumbravă (PNL), viceprimarul Sibiului, a fost trimis în judecată de Parchetul European pentru fraudă cu fonduri europene. Faptele ar fi fost comise în perioada în care acesta era director al Casei Corpului Didactic Sibiu, informează publicația Turnul Sfatului, care citează un comunicat al Parchetului.

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dumbravă Alexandru Petru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de documente și declarații false, inexacte sau incomplete având în vedere obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”, se arată în Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, citată de Turnul Sfatului.

Procurorii susțin că, în perioada martie – octombrie 2019, Alexandru Dumbravă, în calitate de director al Casei Corpului Didactic, „a folosit și prezentat la nivelul Organismului Intermediar Program Operațional Capital Uman în cadrul a 4 proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă mai multe documente și declarații false și inexacte la nivelul CCD Sibiu, având ca urmare obținerea pe nedrept în perioada mai – noiembrie 2019 de fonduri din bugetul Uniunii Europene”.
Dumbravă, spun anchetatorii, a intenționat să obțină pe nedrept 3,35 milioane de lei, aproximativ 700.000 de euro, din care prejudiciul efectiv produs a fost de 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top