Piteşti, pe timbre! Apare emisiunea poştală Simfonia Lalelelor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Emisiunea de mărci poştale înfăţişează imaginile a patru clădiri reprezentative pentru Piteşti, din punct de vedere administrativ, istoric şi cultural, acestea fiind însoţite de feeria de culoare pe care Simfonia Lalelelor o revarsă peste oraş.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei ilustrează clădirea Primăriei Piteşti, construită în 1933 ca sediu al Administraţiei Financiare şi devenită sediul Primăriei din 1968.

Timbrul cu valoarea nominală de 4 lei reprezintă Muzeul Judeţean, fost Palat al Prefecturii judeţului Argeş, o superbă construcţie în stil neoclasic (1898-1899). Acesta adăposteşte mărturii însemnate ale istoriei oraşului şi ale Ţării Româneşti. Lângă clădirea principală, două noi şi moderne construcţii completează spaţiul muzeal.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei înfăţişează sediul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, construit în 1886, în stil neoclasic şi fost sediu al Primăriei Piteşti până la mutarea sa în actualul sediu în 1968.

Timbrul cu valoarea nominală de 16 lei ilustrează Curtea de Apel, o construcţie în stil neoclasic de la 1914. Arhitecţii Eracle Lăzărescu şi Arghir Culina au proiectat o construcţie monumentală, în care lumina se transformă într-un veritabil element al creaţiei şi este invitată să anime spaţiul prin luminatorul holului central.

 Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Primăriei Municipiului Piteşti pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale”, transmite Romfilatelia într-un comunicat.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top