Piteşti. Adăpost de noapte, personal specializat și servicii medicale pentru oamenii străzii!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Municipalitatea anunţă că ȋn această perioadă, ținând cont de temperaturile negative înregistrate în Pitești, Serviciul de Asistenţă Comunitară din cadrul Primăriei Pitești și-a intensificat acțiunile de protejare a persoanelor fără adăpost, alături de Poliția Locală și parteneri din mediul public sau privat.

 

Centrele de adăpost ale municipalității: Adăpostul de Noapte „Nord” din Str. General Gheorghe Magheru, P.T. 204, cu o capacitate de 24 de locuri, şi Adăpostul „Speranţa” din Bl. M5, cartier Găvana, cu o capacitate de 12 locuri, oferă cazare pe timp de noapte în intervalul orar 20:00 – 08:00, cazarmament, consiliere socială, consiliere psihologică, asistenţă medicală primară.

În perioada 15 – 22 ianuarie 2024, au fost cazate în Adăpostul „Nord” 15 de persoane de sex masculin, însumând 85 de cazări, iar în Adăpostul „Speranța” 6 persoane de sex feminin, însumând 38 de cazări.

Societatea civilă este tot mai implicată: Direcția de Asistență Socială Pitești are în derulare parteneriate cu Biserica Sf. Vineri, Biserica Adventistă, „Casa Muntenească Events” din Pitești și S.C. Nisa Trans Spedition din Bascov în vederea sprijinirii persoanelor fără adăpost cu o masă caldă. De asemenea, au contribuit cu diverse ajutoare (mâncare, haine etc.) și Asociațiile „Sfinții Spiridon și Irina” și „M.A.I.N.E.” din Pitești., transmite Primăria Piteşti.

 

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top