Nicolae Georgescu: Nu-l uitați, vă rog, pe Eminescu, bogăția reală a culturii române și definiția poporului român

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Nu-l uitați, vă rog, pe Eminescu, bogăția reală a culturii române și definiția poporului român, ne îndeamnă deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu.

”Îmi dau seama că în mijlocul a tot ceea ce se întâmplă, în iureșul cotidian, în toată munca importantă care trebuie făcută zi de zi, petrecerea timpului cu o poezie poate părea un lucru mic și chiar neimportant. Și totuși, nu se cade să ignorăm versurile care cuprind o mare lucrare, o viață, istoria, suferința și năzuința neamului nostru. Nu putem construi o cultură a frumosului și a dragostei în România fără a citi cât mai des, cât de bine putem, din marea operă pe care am moștenit-o de la El, cel mai prolific poet, prozator și jurnalist român din toate timpurile.

Cultura română conține multe figuri valoroase și lucrări remarcabile. Ceea ce mă uimește la Mihai Eminescu însă, a cărui Zi de naștere o marcăm azi, este modul în care surprinde atât sentimentul de izolare a omului, cât și de conexiune profundă care ne marchează viața de zi cu zi. Versurile, dar și articolele lui Eminescu sună ca și cum ar fi putut fi scrise în ultimul an și, în acest fel, opera trece peste timp și circumstanțe pentru a ne aminti că, deși vremurile sunt parcă mereu dificile, aceste vremuri ne determină, de asemenea, să stabilim legături comune și să înaintăm frumos prin viață.

La mulți ani, dragi oameni de cultură, dragi români, de Ziua Națională a Culturii!”, transmite deputatul Nicolae Georgescu.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top