Multinaţionalele de care depind românii. DACIA – 14 000 angajaţi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Conform datelor Inspecţiei Muncii, la finalul anului trecut cel mai mare angajator din România era Kaufland, compania germană având pe ştatele de plată 17.724 de persoane. Ei bine, un alt mare grup german sosit în 1999 în România avea, tot anul trecut, 18.200 de angajaţi împărţiţi însă în mai multe divizii. Concernul Continental AG, pentru că despre aceasta este vorba, deţine la noi şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare amplasate la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi, iar din totalul angajaţilor nu mai puţin de 1.700 de persoane au fost recrutate pe parcursul anului 2016.

Mai mult chiar, conform oficialilor grupului, acesta îşi va mări echipa din România cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an. Prin urmare, la finalul lui 2017 este de aşteptat ca toate cele cinci divizii Continental din România să angajeze nu mai puţin de 19.700 de persoane. „1.700 de colegi noi s-au alăturat echipei anul trecut, iar Continental va creşte în acest an cu aproximativ 1.500 de persoane. Posturile libere pe care le avem vizează ingineri cu experienţă, specialişti software şi hardware, ingineri mecanici precum şi tineri absolvenţi ai şcolii profesionale  pe care vrem să-i angajăm atât în centrele de cercetare şi dezvoltare, cât şi în fabricile noastre din România”, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental România.

În afara marelui concern german, o companie franceză cu un nume rezonant se flă şi ea în vârful clasamentului angajatorilor din România. Proprietar al Automobile Dacia, firmă cu circa 14.000 de angajaţi, grupul Renault mai deţine la noi şi centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR), Renault Design Central Europe (RDCE), Centrul de Piese de Schimb Oarja (CPS), Renault Services Roumanie (RSR), Renault Commercial Roumanie (RCR) şi Renault Credit International (RCI). În total, aceste entităţi grupează aproape 16.000 de persoane., se arată într-o analiză Capital.
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top