Moțiunea împotriva ministrului Agriculturii depusă de PSD

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 „Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros depusă de PSD și intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros” poate pune capăt situației de criză accentuată, generată de incapacitatea guvernului Cîțu și a actualului ministru de a elabora politici publice protective și stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare. 

Ministrul Oros trebuie să plece urgent din funcție pentru că, după 17 luni de guvernare de dreapta, agricultura traversează cea mai neagră perioadă, nu din cauza pandemiei sau a secetei, ci din cauza incompetenței şi amatorismului de care ministrul PNL a dat dovadă.
Proasta guvernare a PNL și a ministrului Oros a adus două recorduri negative: cea mai pronunțată reducere de producție dintre activitățile economice în 2020, minus 16,2% la valoarea adăugată creată, şi cea mai mare creștere de preţuri – plus 10,5%. 
Oros și guvernele Orban și Cîțu nu au acordat despăgubirile pentru culturile calamitate, au înjumătățit plafoanele pentru ajutoarele tranzitorii acordate de APIA, nu au achitat fermierilor acciza la motorină pentru trimestrele 3 si 4 din 2020 și au blocat programele pentru zootehnie, pentru piscicultură, pentru susținerea produselor tradiționale și pentru irigații. 
Tot ce au făcut ministrul Oros și guvernele Orban și Cîțu a fost să le închidă țăranilor târgurile, să le închidă piețele şi să-i trimită să-și vândă produse pe trotuare în plină iarnă! 
România are nevoie de hrană și de aceea PSD susține fermierii în aceste momente de criză în care au ajuns să-şi strige disperarea în stradă, în timp ce sunt executați de bănci şi de furnizori, în timp ce nu au bani să înființeze culturile noi de primăvară, în timp ce-și vând pământul, utilajele și animalele, doar pentru a putea trece iarna și pentru a pune ceva de mâncare pe masa copiilor!”, trandsmite PSD Argeş într-un comunicat


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top