Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț Americane în România

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (#AmCham), organism care reunește 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de #angajați.
”Dacă în urmă cu câțiva ani problemele cele mai importante ale mediului de afaceri erau legate de fiscalitate, de această dată deficitul de forță de #muncă bine calificată este realitatea momentului. Suntem conștienți că lipsa forţei de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajați calificați limitând producţia şi furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei.
Tocmai de aceea politicile de formare și de ocupare ale Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) trebuie să joace un rol activ de diminuare a acestui fenomen pentru a răspunde în acest fel transformărilor și provocărilor de pe piața muncii.
Vizăm realizarea de proiecte și programe care să fie cât mai adecvate nevoilor angajatorilor și suntem deschiși la dialog pentru a găsi împreună cele mai bune soluții.
Doresc să instituționalizăm acest tip de dialog care să ducă la măsuri prin care angajații să devină cât mai competitivi, iar companiile să devină cât mai puternice și să aducă plus valoare.
Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piața forței de muncă din România atât pentru cei care se află în țară, cât și pentru cei din afara granițelor, să stimulăm investițiile și să contribuim, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a economiei românești.
Le mulțumesc participanților la întâlnirea de astăzi: Cristian Sporiș – Președinte AmCham România, Alex Milcev – Chair AmCham Labor Committee, Anca Grigorescu – Chair AmCham Labor Committee, Letiția Pupăzeanu – Director Executiv AmCham România, Oana Dobrițescu – Advocacy Specialist AmCham România, Cristian Vasilcoiu – Secretar de Stat MMSS, Francisc Gal – Subsecretar de Stat MMSS, Cristian Bitea – Secretar General MMSS, Florin Cotoșman – președinte ANOFM, Larisa Papp – Director în cadrul Inspecției Muncii, și Eduard Corjescu – Director General Direcția Juridică MMSS.”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top