Mii de locuri în plus la ŞCOLILE de AGENŢI şi SUBOFIŢERI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 Prevederea nu vizează Academia de Poliție ”Alexandru I. Cuza” care este singura instituție de învățământ a MAI pentru formarea ofțerilor de poliție,poliție de frontieră, pompieri și jandarmi.Până în prezent, școlilor de agenți și subofițeri din MAI le era alocatun număr 1.434 de locuri pe an, însă, în momentul de față, defcitulde personal se situează la peste 20.000, acesta fiind accentuat deieșirile la pensie din ultimii ani.

Hotărârea  de  Guvern  adoptată  astăzi   face   parte   dintr-un  pachet legislativ   și   managerial   care   va   fi aplicat   la   nivelul   MinisteruluiAfacerilor Interne având ca scop reducerea deficitului de personal,creșterea   gradului   de   protecție   a   angajaților   și   îmbunătățireadotărilor pe care angajații MAI le au la dispoziție.La   nivelul   Ministerului   Afacerilor   Interne,   cu   sprijinul   MinisteruluiEducației Naționale, a mai fost luată decizia de reducere a perioadei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri de la 2 ani la 1 an,prevedere care se aplică din acest an.

 

 În acest mod, promoția 2016-2018 va analiza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fi încadrată de la începutul anului viitor. Prin această modifcare, promoțiile vor putea ajunge la un număr de 3.000-5.000 absolvențianual. se arată într-un comunicat de presă.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top