Meteo – Miercuri și Joi, temperaturi anormale pentru această dată

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
MIERCURI 
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii mai, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi în sud-vest. Începând din orele după-amiezii, în nordul, centrul şi estul ţării gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local averse. Fenomenele vor fi mai intense în a doua parte a zilei în Moldova, iar la începutul nopţii în nordul Dobrogei unde vântul va avea şi aspect de vijelie, pe spaţii mici ploile vor fi torenţiale, înregistrând în timp scurt cantităţi de apă de peste 20 l/mp şi izolat va cădea grindină.
 
În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar aversele izolate. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 20 de grade.
 
JOI
 
Vremea va fi caldă în toată ţara, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 şi 32 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în a doua parte a zilei prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane şi local în sud şi în centru. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din nord şi centru.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top