Mașinile instituțiilor publice, dotate cu GPS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 USR a depus, la iniţiativa deputatului Brian Cristian, un proiect de lege prin care instituţiile publice care au maşini să fie obligate să le monteze sisteme GPS de localizare şi monitorizare. În acest fel, maşinile instituţiilor publice nu vor mai putea fi folosite în scop personal de către angajaţi.

Oprim risipa din banii publici.

Instituțiile publice ar putea fi obligate să monteze pe mașini sisteme GPS, ca acestea să nu mai poată fi folosite în scop personal de angajați, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul USR Brian Cristian. În instituțiile care au făcut deja acest lucru, cum este Primăria Câmpulung Muscel, condusă de Elena Lasconi, cheltuielile cu combustibilul au scăzut cu aproape 70%.

„Prin această inițiativă, dorim să rezolvăm problema folosirii autoturismelor instituțiilor publice în scopuri personale. Dacă ne uităm la administrațiile locale care au implementat deja măsura, vedem că au redus consumul de combustibil cu cel puțin 40%. Asta înseamnă că în aproape jumătate din timp, mașinile instituțiilor publice sunt folosite ilegal. Protejarea mediului înconjurător și cheltuirea chibzuită și transparentă a banilor publici trebuie să fie priorități pentru toate administrațiile publice și instituțiile statului”, a transmis deputatul USR într-o postare pe Facebook.

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top