Mașinile cu ITP și RCA expirate de 6 luni, considerate abandonate. Vor putea fi ridicate de Poliția Locală

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Numărul de vehicule din România continuă să crească, de la an la an, la nivel naţional, iar găsirea unui loc de parcare în marile orașe devine o problemă tot mai mare.
Un parlamentar susține că a găsit soluția pentru a decongestiona trotuarele și parcările publice: modificarea definiției vehiculului abandonat. Mai exact, mașinile care au inspecția tehnică periodică (ITP) expirată de jumătate de an și care nu au RCA intră în categoria celor abandonate și vor putea fi confiscate și ridicate de autorități de pe domeniul public, potrivit unui proiect de lege pus zilele trecute pe masa senatorilor.
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale vizează, de fapt, un singur articol: modificarea definiției vehiculului abandonat.
Noua definiție aduce un plus de precizie, susține inițiatorul, „astfel încât să poată fi folosită în mod cotidian de către autorităţile locale”.
În prezent, legea definește vehiculul abandonat drept „vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice”.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top