Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, integrat în aplicațiile de navigație Waze și Google

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost integrat în aplicațiile de navigație Waze și Google, iar traseul include toți cei 72 de kilometri dintre Balș și Colonești care „taie” județul Olt de la vest la est. Acum, într-o zi cu trafic redus și vacanță școlară de iarnă, un drum între București (kilometrul 0) și Centrul Craiovei (234 km) durează 3 ore și 12 minute în aplicația de navigație de la Google, respectiv 3 ore și 10 minute la Waze. Timpul de deplasare va crește semnificativ după încheierea vacanței de iarnă și a concediilor/zilelor libere. Pe a doua variantă de traseu, pe DN 6 București – Alexandria – Craiova, rută exclusiv pe Drum Național (230 kilometri) și cu lucrări între Mihăești și Caracal (șantierul Ozaltin), durata de călătorie este de aproape 4 ore.

Cel mai important avantaj al Drumului Expres este siguranța deplasării: viteza maximă permisă 120 km/h, pasaje la noduri și intersecții (iluminate) și evitarea DN 65 care trece prin localități și pe care se produc accidente grave, mai ales cele cauzate de depășirile neregulamentare.

La sfârșitul anului viitor, conform promisiunilor ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, Ozaltin și UMB vor finaliza și loturile 1 și 4, Craiova – Robănești/Balș (18 km), respectiv Colonești – Oarja A1 (32 km).

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top