ICN PITEŞTI va semna un contract cu Departamentul Energie al SUA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Miercuri, prim-ministru Sorin Grindeanu a vizitat ICN Piteşti de unde a plecat cu o altă perspectivă asupra importantului obiectiv. Mai mult, Grindeanu a promis că la următoarea rectificare bugetară va înclude şi ICN.

Cristian Gentea, Dir. Securitate Nucleară: „Cercetarea nu prea a interesat pe nimeni, ba mai mult unii ziceau că doar cheltuim bani de la buget, dar după ce ajungeau aici şi vedeau realitatea se convingeau de ce facm noi la Institut. Partea proastă este că după ce reuşeam să-i convingem, erau schimbaţi. Mie mi-a plăcut atitudinea premierului. I-am arătat că nu stăm cu mâna întins, avem contracte cu agenţi economici, cei mai recenţi parteneri ai noştri fiind americanii. Luna viitoare vom semna un contract cu Departamentul Energie al SUA. Suntem singurul producător de surse radioactive din ţară şi tot noi facem şi dezafectarea a reactaorelor, un proces extrem de delicat pe care până acum în România îl făceau nemţii.”

Institutul de Cercetari Nucleare Piteşti a fost înfiinţat in 1971, ca unitate de importanţă strategică, având ca domeniu de activitate cercetarea stiinţifică, proiectarea, ingineria tehnologică şi responsabilitatea ştiinţifică şi tehnică pentru dezvoltarea energeticii nucleare în România.

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top