Director Teatru Al. Davila: Am găsit o instituţie ‘GOLITĂ’!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 Reporter: Cum aţi găsit Teatrul Al Davila?

Nicolae Poghirc: „Am găsit un colectiv ambiţios, dornic să realizeze spectacole de ţinută pentru public, oameni care îşi cunosc meseria şi care vor să şi-o facă onorabil. Asta la plusuri, la minusuri…am găsit o instituţie „golită” de mijloacele prin care se realizează spectacolele în ziua de azi. Vorbesc aici despre dotări de orice fel, o sală nemodernizată, deficitară până şi la capitolul lumini.”

Reporter: „În proiectul dvs. de management ati prevăzut anumite schimbări esenţiale. Aţi început deja să le puneţi în practică?”

Nicolae Poghirc: „Da, spre exemplu de la 1 mai Fanfara şi Corul nu mai aparţin de noi, au plecat la Centrul Judeţean Cultural Argeş. De asemenea, secţia Estradă a fost redenumită Revistă şi încercăm un nou tip de spectacole care să fie aduse la cerinţele vremurilor pe care le trăim. Chiar astăzi (n.r. – 3 mai) îl aşteptăm pe cunoscutul actor de comedie, Vasile Muraru la o discuţie. Vrem să realizăm împreună cu dumnealui un spectacol, sperăm noi, mai pe gustul publicului. De asemenea avem un nou director şi la Secţia Aşchiuţă, este vorbe despre actriţa Paula Chirilă.”

Reporter: „Planurile sună ambiţios, vă încadraţi în bugetul alocat de la Consiliul Judeţean Argeş?”

Nicolae Poghirc: „Banii sunt cei care sunt…avem mai puţin decât anul trecut, asta şi pentru că am mai renunţat la secţii. Anul trecut a existat un buget de 83 de miliarde, anul acesta avem 74 de miliarde lei. Dar mai important este actul cultural în sine, atragerea publicului şi deschiderea instituţiei către o categorie cât mai largă de spectatori.”

Anul acesta, de la Consiliul Judeţean Argeş a fost alocată, pentru cultură, suma de 8 milioane de euro. Mult, puţin? Rămâne de văzut cum se vor traduce aceşti bani în reprezentaţiile culturale şi în interesul argeşenilor pentru oferta culturală a prea multelor instutuţii de profil din judeţ.


 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top