Dan Stroe, apel către brădeni!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
 
„Stimati cetateni,
În ultima perioadă fenomenul abandonării și incendierii deșeurilor la întâmplare, mai ales pe câmpuri, în locuri izolate, a luat o amploare deosebită și pe teritoriul comunei noastre. De curând, au fost depistate mai multe grămezi de deșeuri(cartoane, plastic, materiale rezultate din construcții, etc.) pe str.Islaz, în zona Podeanca. Prin intermediul imaginilor capturate de camerele video din zonă, Poliția Locală a stabilit că vinovate de abandonarea deșeurilor se fac 2 societăți comerciale cu sediul social în Pitești, care urmează să fie sancționate cu amendă și ca măsură complementară să suporte toate cheltuielile ocazionate de salubrizarea zonei de către S.C.HCB Construct Investment.
Fac apel la dumneavoastră să nu procedați la abandonarea deșeurilor rezultate din gospodărie sau din alte activități pe domeniul public, în locuri neautorizate, iar dacă luați la cunoștință de săvârșirea unor astfel de fapte, am rugămintea să dați dovadă de simț civic și să sesizați de îndată Poliția Locală sau alte organe abilitate. Doar împreună putem stopa acest fenomen, pentru a ne putea bucura de un mediu curat și sănătos.
În aceste condiții, vă aduc la cunoștință faptul că administrația locală are toleranță zero față de astfel de practici și că sancțiunile aplicate pentru persoane fizice sunt cuprinse între 30000-45000 lei, iar pentru persoane juridice între 50000-70000 lei, ca măsură principală, iar ca măsuri complementare, celor prinși în flagrant li se confiscă vehiculul folosit la săvârșirea contravenției, precum și suportarea cheltuielilor ocazionate cu salubrizarea locului unde au fost abandonate deșeurile, conform art.20, alin.3 și art.62,alin.1,lit b din OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor”, transmite primarul Dan Stroe.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top