Cseke Attila, dialog cu membrii Comisiei pentru Administraţie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 „Ne dorim o colaborare eficientă, cu politici publice clare care să conducă la o dezvoltare teritorială a României și la servicii publice de calitate pentru români. 

Un anunț important făcut de către domnul ministru este acela că MDLPA va demara un program de finanțare a cadastrării sectoriale, din fonduri naționale. De acest program vor beneficia peste 2.700 de localități. Fiecărei localități ar urma să îi fie alocată suma de 160.000 de lei. 
Iar prin Programul Național de Reziliență și Redresare, MDLPA propune investiții în rețele de apă, canalizare, consolidarea clădirilor cu risc seismic (inclusiv clădiri publice, precum spitale sau școli), construcția de locuințe sociale, creșterea eficienței energetice a clădirilor etc. 
O altă prioritate este descentralizarea. Vor fi elaborate proiecte de lege în acest sens, unul dintre acestea vizând într-o primă fază Ministerul Tineretului și Sportului. Concret, Direcțiile de Tineret și Sport vor trece la Consiliile Județene, iar taberele școlare la primării.
Personal, i-am transmis domnului ministru faptul că foarte mulți primari din Argeș – probabil sunt cazuri similare în toate județele – acuză birocrația privind actualizarea Planurilor Urbanistice Generale și i-am solicitat să găsească soluții pentru eficientizarea acestei activități la nivelul ministerului.”, informează Simona Bucura Oprescu.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top