Criminalul de la Bascov i-a şocat pe anchetatori! A detaliat cum a ucis 5 persoane!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Anul trecut, în luna august, o crimă îngrozitoare care s-a petrecut în comuna Bascov a şocat întreaga ţară. Un bărbat cu probleme psihice în vârstă de 53 de ani şi-a ucis părinţii, fratele, sora şi nepoata în doar câteva ore. Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi se află încarcerat la Penitenciarul Mioveni. În timpul procesului, făptaşul a povestit detalii incredibile.

Declarațiile au fost consemnate în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Argeş care l-au condamnat la închisoare pe viaţă. În timpul procesului, argeşeanul în vârstă de 53 de ani a explicat cum a plănuit totul cu mult înainte, ce arme a folosit, cum s-a inspirat din filme americane dar şi că „s-a liniştit” după ce a dus la sfârşit planul diabolic. Era cunoscut și tratat pentru afecţiuni psihice, dar în urma unei expertize medicii legişti au stabilit că a avut discernământ, chiar dacă diminuat, când a comis faptele.

Potrivit procurilor, citaţi de Jurnalul Naţional.ro, „Inculpatul a menţionat că a terminat cu toţi trei (părinţii şi un frate, n.red.) în jurul orelor 23:00 şi apoi a mers la el în cameră unde a ascultat muzică să se calmeze deoarece mai avea alţi doi, sora şi nepoata, de terminat a doua zi”.

După ce a comis ultimele două crime „a ieşit şi a încuiat uşa deoarece nu era sigur dacă au murit şi nu cumva să iasă. A ieşit din casa surorii sale şi deoarece se gândea că se va întoarce acasă persoana vătămată (n.r. cumnatul) a pus un lanţ cu lacăt la prima poartă de acces în curte şi la a doua poartă alt lanţ cu lacăt. Ciocanul cu care i-a lovit pe toţi l-a dus în beci, după ce în prealabil l-a spălat cu apă, atât pe acesta, cât şi toporiştile”, se precizează în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Argeş.

„..faţă de inculpat a fost dispusă efectuarea unei expertize psihiatrice, iar conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală psihiatrică nr. A1/11310/2022 emis de INML „Mina Minovici” Bucureşti, inculpatul a avut păstrată capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social-negative ale faptei pentru care este cercetat şi în raport cu care discernământul a fost păstrat, diagnosticul acestuia de schizofrenie nediferenţiată neavând influenţă asupra capacităţii sale de a discerne sau a se stăpâni”, se arată în motivarea sentinţei.

„Însăși ordinea şi modalitatea în care inculpatul a atacat pe fiecare dintre victime relevă premeditarea minuțioasă a faptei de către inculpat, astfel încât planul să îi reușească, evaluând inclusiv raportul de forță pe care oricare dintre acestea ar putea să îl opună. Astfel, prima persoana atacată a fost fratele inculpatului …, persoana pe care inculpatul a apreciat-o, potrivit propriei declarații, ca fiind cea mai puternică, motiv pentru care și obiectul cu care a lovit-o, respectiv o piatră de aproximativ 10 kg, a fost unul în consecință, spre deosebire de celelalte victime pe care le-a lovit iniţial cu un ciocan, apoi cu o toporişcă. De asemenea, în niciun moment ulterior lovirii victimelor, inculpatul nu a încercat să evite producerea decesului, ci dimpotrivă, de fiecare dată, s-a asigurat că victimele au decedat(…). În comiterea faptei, inculpatul a dat dovadă de o cruzime fără margini, supunând victimele la suferințe intense, prin cruzimi înţelegându-se nu numai provocarea de suferinţe fizice victimei, ci şi elementul de ferocitate, ieşit din comun, cu care infractorul a săvârşit omorul, aspecte ce trezesc sentimente de oroare în conştiinţa celor ce iau la cunoştinţă de o astfel de faptă (…) Totodată, fără cel mai mic resentiment, inculpatul și-a plănuit și cum să scape ulterior uciderii victimelor.”, explică procurorii, potrivit sursei citate.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top