CNA a amendat TVR 1, în urma unei emisiuni despre retrocedări

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis sancționarea TVR 1 cu amendă de 5.000 lei, deoarece au fost încălcate dispozițiile art. 64 alin. 1 lit. a) și b),  precum și cele ale art. 66 alin. 1 lit. a) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual,  la difuzarea emisiunii „Întrebări și răspunderi” din 28.11.2016, subiectul abordat fiind legat de retrocedările abuzive din zona Transilvaniei, care au adus prejudicii statului român.
 
 De asemenea, în urma analizării rapoartelor întocmite de Serviciul Inspecție pentru posturile din teritoriu, CNA a decis să aplice câte o somație publică posturilor:
 
 TV Etalon din Râmnicu Vâlcea pentru nerespectarea prevederilor art. 68 din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Despre Vâlcea și vâlceni” (edițiile din 10, 11, 12, 13 și 17.10.2016). La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere și emisiunea „Impact direct”, difuzată cu încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. 1 din același Cod;
 
Actualitatea TV din Pașcani, pentru emisiunea „În obiectiv”  din data de 03.03.2017, în care nu au fost respectate prevederile art. 66 alin. 2 și cele ale art. 64 alin. 1 lit. b) din Codul audiovizualului, se arată intr-un comunicat CNA remis Momentulzilei.ro.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top