Cine este pilotul care a aterizat cu elicopterul direct la benzinărie, în Curtea de Argeș. Reacția celor de la Autoritatea Aeronautică

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Un bărbat a aterizat cu elicopterul direct la pompă, într-o benzinărie din Curtea de Argeș. Pilotul a împins aparatul de zbor până la pompă pentru a alimenta. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare. Potrivit Realitatea.net, Autoritatea Aeronautică a anunțat cetățenia pilotului, dar și că a încălcat absolut toate regulile aviatice din România.

 

Urmare verificărilor efectuate în legătură cu zborul și respectiv aterizarea elicopterului Robinson 44  cu nr. de înmatriculare N-1019V, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a identificat deținătorul aeronavei, în persoana unui cetățean de naționalitate germană și a constatat că au fost încălcate reglementările în vigoare în ceea ce privește desfășurarea zborurilor civile pe teritoriul României.

Astfel, s-a constat încălcarea Art. 14, alin. 1) și 2), lit. a) din Codul aerian, potrivit cărora „Decolarea şi aterizarea aeronavelor se efectuează de pe/pe aerodromuri certificate în acest scop, potrivit reglementărilor specifice.   19/06/2020 – Derogare prin Codul Aerian din 18/03/2020.   (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în măsura în care nu contravine reglementărilor europene, următoarele categorii de aeronave, când execută zboruri exclusiv pe timp de zi: avioanele cu masa maximă la decolare mai mică de 5.700 kg, elicopterele, aeronavele ultrauşoare şi aeronavele nemotorizate, precum şi aeronavele fără pilot la bord cu masa maximă la decolare mai mică de 150 kg, pot ateriza pe şi, respectiv, pot decola de pe un teren/o suprafaţă de apă, altul/alta decât un aerodrom certificat, în următoarele condiţii cumulative:  a)terenul sau suprafaţa de apă este amplasat/ă în afara zonelor dens populate şi la o distanţă de siguranţă, nu mai mică de 150 de metri, de orice clădire cu destinaţie de locuinţă, unitate medicală sau unitate de învăţământ”.

 

Autoritatea Aeronautică Civilă Română dă asigurări că, în calitate de instituție cu atribuții în supervizarea spațiului aerian civil, va sancționa drastic orice încălcare a reglementărilor aeronautice în vigoare.

Cel mai probabil, aparatul de zbor, cu o autonomie de aproximativ 500 de km, a rămas fără combustibil, iar pilotul a decis să aterizeze la cea mai apropiată benzinărie. Elicopterul a fost împins până la pompă, aparatul de zbor având roți detașabile.

În mod normal, acest tip de elicopter folosește un carburant numit avgas, dar, în caz de urgență, poate fi alimentat și cu benzină auto. Avgas este un combustibil de aviație utilizat în aeronavele cu motoare cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top