Celebru compozitor, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

 Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au fost săvârşite în vara anului 2008, când Mircea Rus (fost Rusu) ocupa funcţia de primar. 


„Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective”, se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus a primit mită de la Trofin, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 de lei.


„Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut”, se mai menţionează în comunicat. 

Potrivit DNA, primarul Rus a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, pe 26 iunie 2009, suma de 35.000 de lei, în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări. 

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureş

 
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top