Cărţile de identitate fizice emise până pe 31 decembrie pot fi folosite ca documente de călătorie în străinătate, conform deciziei Guvernului

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Până la punerea în circulaţie la nivel naţional a cărţilor de identitate electronice, românii pot circula în străinătate cu cărţile de identitate normale emise până pe data de 31 decembrie 2023, decizia fiind aprobată joi de Guvern, prin ordonanţă.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin această Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern se modifică art.13 alin.(3) din OUG nr.97/2005, astfel încât şi cărţile de identitate emise după data de 31 decembrie 2023 să aibă în continuare valenţa unor documente de călătorie.

Măsura este luată pentru a nu îngrădi dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor până la punerea în circulaţie, la nivel naţional, a cărţii electronice de identitate.

Astfel, cărţile de identitate emise până la data de 31 decembrie 2023, aflate în termen de valabilitate, vor constitui document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele terţe care le recunosc ca document de călătorie, în condiţiile stabilite de reglementările europene.

Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top