Odată utilizată, apa este direcţionată către sistemul public de canalizare. Rețeaua de canalizare asigură transportul apelor uzate către stația de epurare, acolo unde aceste ape sunt tratate astfel încat să îndeplinească indicatorii de calitate prevăzuți în normative și apoi descărcate în emisar.
Angajații S.Ed.C. Mioveni efectuează periodic lucrări de întreținere a sistemului de canalizare, acestea constând în efectuarea unor operații care să mențină în stare de funcționare sistemul de colectare și transport al apelor uzate și pluviale. Problemele apar, de cele mai multe ori, din cauza gunoiului aruncat în canalizare și care împiedică astfel buna funcționare a sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.
Pentru desfundarea și spălarea conductelor de transport a apelor uzate societatea noastră depune eforturi însemnate, angrenând atât importante resurse umane cât și materiale, iar în cazul deșeurilor pe bază de uleiuri sau chimicale este necesară o cheltuială mai mare cu epurarea apelor. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, ceea ce duce la pagube însemnate.
Este foarte simplu să evităm astfelde situații neplăcute și pentru noi și pentru dumneavoastră, pentru asta trebuie să nu confundăm canalizarea cu un coș de gunoi!
Pentru a beneficia de un sistem de canalizare care să respecte toate standardele în vigoare, trebuie ţinut cont de câteva reguli:
· este interzisă aruncarea în reţeaua de canalizare a substanţelor şi obiectelor periculoase pentru om şi mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente, produse cosmetice şi de igienă personală, resturi menajere (gunoi sau grăsimi arse folosite în bucătărie);
· este interzisă aruncarea în reţeaua de canalizare a produselor chimice şi toxice (vopsea, ulei, cerneală, detergenţi, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc.);
· nu blocaţi accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare. În timpul unei ploi abundente, o maşină parcată în dreptul gurilor de scurgere blochează scurgerea apei şi poate provoca inundarea zonei.
Prin respectarea acestor reguli simple ne puteţi ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veți demonstra grija față de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceți parte și a mediului înconjurător.
Ultimele stiri
Exerciţiu de simulare a unui incendiu şi cutremur la Muzeul Judeţean Argeş
26.04.2017 – 11:55 AM, Anastasia
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş prin Detaşamentul de Pompieri „Cpt. Puică Nicolae”, organizează joi, 27 aprilie 2017, ora 11.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş, str. Armand Călinescu, nr. 44, Piteşti un exerciţiu de testare a modului de intervenţie în caz de incendiu şi cutremur….
Regal Automobilistic la Muzeul Judeţean Argeş
26.04.2017 – 11:53 AM, Anastasia
Vineri, 28 aprilie 2017, ora 10.00, Muzeul Judeţean Argeş – Secţia Muzeul Sportului Argeşean Campionii oferă publicului vizitator prilejul de a asista la o întâlnire cu maşinile de rally, piloţii lor şi maşini istorice din cadrul Retroclub România….
Joi – şedinţa la Primăria Piteşti. 43 de puncte pe Ordinea de zi
26.04.2017 – 11:49 AM, Anastasia
joi 27.04.2017, incepand cu ora 15,00, la Sala Mare a Primariei municipiului PItesti, va avea loc sedinta Consiliului Local al municipiului Pitesti ….