‘Balenele Albastre’ ucid tinerii moldoveni? Creatorul jocului a…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Prima apariție a jocului a fost înregistrată în primăvara anului trecut, atunci, în rețea au apărut informații despre aceste grupuri și o serie de sinucideri în spațiul CSI. Un nou val de interes pentru aceste jocuri a fost înregistrat la începutul anului 2017. 

 Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, le-a povestit ziariştilor die la site-ul St.Petersburg. ru despre joc, recunoscând că trezeşte în tineri dorinţa de sinucidere. Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor. Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii. „Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg, dar jocul continuă.

 

După ce se taie cu obiecte ascuţite, tinerii nu mai pot ieşi din joc

 

Tot el povesteşte şi cum decurge sinistrul joc: „Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine”. După aceea urmează o discuţie pe skype în care îşi cunoaşte mai bine „victimele” şi în urma căreia ia decizia dacă subiectul va fi împins la sinucidere sau nu. „Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă”, explică Budeikin, una dintre cele mai importante sarcini ale jocului, aceea ca victima să se trezească noaptea la o anumită oră şi să asculte muzică tristă. Un alt element important în joc este dovada că adolescenţii şi-au îndeplinit sarcinile. „Una dintre sarcini este să se taie cu obiecte ascuţite şi să trimită fotografii cu dovada acţiunii. În acest punct sunt prinşi în mreje şi nu mai pot ieşi din joc”, a povestit el.

 

Pe internet a apărut un filmuleţ în care se povesteşte cum se joacă, sarcinile care se dau tinerilor şi ameninţările la care sunt supuşi dacă nu se conformează, care merg până la cele cu moartea la adresa famililor. Video.

  Sursa foto Unica.md

 

 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top