SCANDALOS: Cum s-a manevrat votarea salariilor la o primărie

Majorarea salariilor aparatelor administrative a fost cel mai important punct, de până acum, de pe agenda actualei guvernări. După ce la Consiliul Judeţean Argeş (CJ) s-a aprobat majorarea de până la cinci cifre a salariilor angajaţilor, şi funcţionarii din primării îşi cer dreptul la salarii de lux. Luni, la Curtea de Argeş, într-o manieră controversată s-a aprobat mărirea lefurilor.

SCANDALOS: Cum s-a manevrat votarea salariilor la o primărie

Consiliul Local Curtea de Argeş a organizat într-un timp fulger două şedinţe, una după alta, doar ca să se asigure că proiectul de hotărâre prin care se majorau remuneraţiile angajaţilor din primărie, va trece. La prima şedinţă, nouă consilieri au votat pentru şi cinci împotrivă, proiectul având nevoie de o majoritate plus unu pentru a fi aprobat, adică 10 voturi. Astfel, datorită opoziţiei făcute de PNL, PAM şi UNPR, mărirea nu a fost aprobată. Numai că, supriză: consilierii PSD nu au depus armele şi au aplicat o nouă strategie pentru a smulge votul care le lipsea.

Adrian Miuţescu, preşedinte PNL Argeş: "După prima şedinţă, în care nu s-a votat mărirea salariilor angajaţilor primăriei, cei de la PSD au organizat imediat o a doua şedinţă. Prin nu ştim ce mijloace, au reuşit să-l convingă pe consilierul de la UNPR să voteze pentru măriri, astfel întrunindu-se majoritatea. Dânsul este pensionar, şi probabil a fost mai uşor de atras cu promisiuni...noi vom ataca acest demers, pentru că avem dubii asupra legalităţii celei de-a doua şedinţe. Este incredibil ce se întâmplă în judeţ cu majorarea salariilor din CJ şi primării, pe ce bază se fac aceste majorări, când mediul privat este la pământ?! Să închidem mediul privat şi să instaurăm din nou comunismul."