Scarlatină la o grădiniță din Pitești! Nu se poate face nimic...

Părinții copiilor de la două grupe ale grădiniței Istetel din Pitești sunt extrem de îngrijorați și nu vor să-i mai aducă la grădinița. Trei dintre micuți au scarlatină. Numărul ar putea fi mult mai mare, părinții așteptând rezultatul analizelor. DSP spune că nu poate interveni iar directorul grădiniței dorește să continue programul normal, deși unul dintre copiii bolnavi se află chiar în grupa sa.

Scarlatină la o grădiniță din Pitești! Nu se poate face nimic...

 Câțiva părinți au declarat pentru Momentul Zilei: "Noi nu vrem să creăm probleme cuiva, doar să se ia măsuri, mai ales că în această perioadă cei mici se află în vacanța de Rusalii. Pe scurt, 3 copii au fost confirmati cu scarlatină, chiar aseară o mămică mi-a spus că și fetița ei are scarlatina. Noi am sunat si la DSP dar ni s-au spus că nu se poate interveni să facă o dezinfectare până când nu au rapoart de la Infecțioase... Așteptăm să se îmbolnăvească toți copiii ca să acționăm? Cazurile de scarlatină sunt la grupa mijlocie si mare, care se află pe același etaj si au baie comună. Grupa mare aparține doamnei educatoare Laura Butac, care este și directorul grădiniței. Doamna ne-a recomandat să nu facem vâlvă, și să aducem copiii în continuare la gradi, mai ales că avem serbare. Ne pare extrem de rău, și copiii sunt dezamăgiți, dar nu-i putem aduce... Noi speram că în liberele astea să se facă o igienizare, atât..."

Contactată telefonic, șefa DSP, Sorin Hontaru declară: "Da, știm cazul, dar conform protocolului nu putem interveni. Până nu aveam biletele de ieșire pe care să scrie clar diagnosticul, nu ne putem duce!" 

Pentru orice profan, protocolul acesta pare de o stupiditate fără margini... Întrebată dacă numai DSP poate face această igienizare, Sorina Hontaru spune că și grădinițele au material de specialitate, și că pot acționa și independent.

Oare cei de la Istetel nu au știut acest lucru, sau este ca în povestea cu drobul de sare. Singura certitudine rămân copiii care zilele acestea de vacantă și-o petrec cu febră și vărsături, și părinții celorlalți care așteaptă înfrigurati rezultatul analizelor medicale. Și încă ceva, directorul DSP admite că în Argeș lunar se înregistrează cazuri de scarlatină, deci cazul grădiniței Istetel nu este unul izolat...