Sancțiuni mai aspre pentru proprietarii de câini periculoși

Un copil a fost mușcat de un Amstaff în Parcul Central din Cluj-Napoca. O femeie a fost ucisă de maidanezi, iar alta a fost mușcată de un câine periculos, scăpat dintr-o curte, lângă Lacul Morii din București. Lista știrilor despre câini care sfâșâie oameni poate continua încă o oră, cel puțin.

Sancțiuni mai aspre pentru proprietarii de câini periculoși

 „Vorbim despre un fenomen, nu despre niște întâmplări. Un fenomen absurd ce trebuie redus la minim într-un timp cât mai scurt. Sunt necesare măsuri drastice și amenzi usturătoare aplicate celor care ignoră legislația în vigoare și pun în pericol siguranța cetățenilor care se plimbă, se joacă sau fac sport în spații publice.

Un prim pas l-am realizat în această săptămână, împreună cu doamna Laura Vicol și domnul Eugen Neață, când am depus un proiect privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi. Proprietarii care nu poartă câinii periculoși cu botniță, în zgardă și lesă sau ham pe drumurile publice și pe căile de acces, vor plăti amenzi usturătoare. De asemenea, Poliția Română sau UAT-urile nu vor mai putea veni cu scuza că amenda e prea mică și cetățenii nu se conformează regulilor. Aștept sugestiile dumneavoastră.”, transmite deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu.