Kaufland a fost amendat după ce şeful IPJ Vaslui...

Kaufland a fost amendat cu 3000 de euro, după ce imagini din parcarea magazinului au ajuns în spaţiul public. Iar protagonistul acelor imagini este fostul şef la IPJ Vaslui, Manuel Nanu, care a fost surprins la cumpărături cu maşina de serviciu. După incident, Nanu a demisionat din funcţie.

Kaufland a fost amendat după ce şeful IPJ Vaslui...

 Comisarul-șef a reclamat la Kaufland scurgerea înregistrării în spațiul public. Vulnerabilitatea a fost sesizată Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) de către oficialii Kaufland România.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor care a fost transmisă de operator în baza dispozițiilor art. 33 din Regulamentul (UE) 2016/679. Astfel, operatorul Kaufland România SCS a fost sesizat de o persoană vizată asupra faptului că o înregistrare video ce conținea imagini cu persoana sa din parcarea unuia dintre magazinele deținute de acest lanț comercial a apărut pe pagina web a unui ziar local”, au precizat oficialii ANSPDCP.

Ca urmare a acestui incident, Kaufland România SCS a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 14.779,80 de lei, echivalentul a 3.000 de euro., potrivit Libertatea.ro.