Alina Gorghiu şi-a tras o vilă la prețul unui apartament

După o analiză a declaraţiilor de avere pe VoxPublica, e clar un lucru: liberala Alina Gorghiu a fost o răsfăţată a banilor publici şi a fost întotdeauna inspirată în alegerea businessurilor private: biroul de mediere, spre exemplu.

Alina Gorghiu şi-a tras o vilă la prețul unui apartament
 Alina Gorghiu a fost unul dintre tinerii politicieni care a avut beneficii diverse oferite de stat: contracte preferenţiale ANL, prezenţa în consilii de administraţie sau în instituţii patronate de stat care au plătit de la bine la foarte bine. Costi Rogozanu anlizează declaraţiile de avere ale copreşedintelui Partidului Naţional Liberal:

 
Alte observaţii, legate de casa luată prin ANL sau banii făcuţi după promovarea legii medierii. Nimic ilegal, doar un tînăr politician foarte inspirat în alegeri şi în mediul privat şi în cariera legată de stat:


Alina Gorghiu şi-a făcut un credit prin ANL pentru casă. Ca orice liberal dornic de piaţă liberă nu putea rata această şansă unică de la stat. În 2005 se demarează proiectul Cartier Parcului, aşa mai în secret pentru diverşi privilegiaţi (tot atunci şi-a tras o vilă la preţul unui apartament şi Turcescu – s-a scris mult în presă despre cartierul privilegiaţilor din spatele Romexpo). Teoretic, orice tînăr putea face cerere pentru locuinţă. Practic, nu orice tînăr a ştiut de proiect.

Doamna Gorghiu şi-a luat în nordul Bucureştiului prin ANL casa de locuit, 125 m pătraţi, cu aproximativ 30 000 de euro, preţul mediu de atunci al unui apartement în Berceni sau Militari, potrivit Realitatea.net.

2014. Un an de succes pentru o “investiţie legislativă” inspirată. După o luptă grea pentru legea medierii, iată că vin şi sumele serioase: 140 000 de lei (cît a produs biroul de mediere şi veniturile în calitate de mediator). Asta pe lîngă venituri obişnuite din anii precedenţi.