Lege: Pedeapsă mai mică pentru DETINUTII care execută 30 de zile..

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege prin care deţinuţilor care execută pedepse în condiţii de supraaglomerare li se oferă o compensare, pentru fiecare perioadă de 30 de zile de detenţie, urmând să le fie scăzute încă 3 zile executate din pedeapsa aplicată.

Lege: Pedeapsă mai mică pentru DETINUTII care execută 30 de zile..
"La calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere indiferent de regimul de executare a pedepsei ca măsură compensatorie, şi executarea pedepsei într-un spaţiu necorespunzător, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate, în spaţiul necorepunzător, chiar dacă aceastea nu sunt consecutive se consider executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată”, potrivit modificării aduse Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, iniţiată de Guvern.
 
Se consideră executarea pedepsei într-un spaţiu necorespunzător cazarea într-un spaţiu mai mic sau egal cu 4 mp/deţinut, care se calculează, excluzând suprafaţa grupului sanitar şi a spaţiilor de depozitare a alimentelor, prin împărţirea supafeţei totale a camerei la numărul de persoane cazate în respectiva cameră, potrivit proiectul de lege.