Voina - Argeș, tabăra Internațională 'Tradiții din regiunea ta'

Tabăra Internațională de meșteșuguri "Tradiții din regiunea ta", aflată la a XII-a, are loc în perioada 30 august - 2 septembrie la Cabana Voina și reunește pentru câteva zile (4 zile/3nopți) peste 120 de copii din județul Argeș.  

Voina - Argeș, tabăra Internațională 'Tradiții din regiunea ta'

 Alături de meșterii populari din Argeș care coordonează activitatea secțiilor de meșteșuguri pe care Școala Populară de Arte le are în județ, vor susține ateliere demonstrative si meșteri populari din Teleorman, Olt, Gorj, Maramureș și meșteri populari din 2 localități din Letonia: Jelgava și Salgale.   

Copiii își vor demonstra abilitățile și vor avea posibilitatea sa învețe și alte meșteșuguri în afara celor studiate la Școala de Arte, precum: țesut-cusut, sculptura în lemn, fierărie, olărit, împletituri nuiele, confecționat păpuși tradiționale, pictură de icoane pe sticla, confecționat instrumente muzicale, măști și încondeiat ouă.  

Atelierele de lucru se desfășoară în complexul turistic Cabana Voina, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeșului.  

Într-o lume acaparată de wi-fi, telefoane și tablete, tabăra de meșteșuguri tradiționale este, pentru copii, o experiență unică, în care își construiesc amintiri de neuitat: învață lucruri noi, leagă prietenii, lucrează și se distrează în același timp, în natură, alături de colegi care au aceeași pasiune – arta tradițională.  

Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, fierărie, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posibilitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.  

Tabăra de meșteșuguri tradiționale este un eveniment emblematic al Școlii Populare de Arte,  finanțat exclusiv de Consiliul Județean Argeș.