'Antreprenorii trebuie ascultați privind Măsura 3!'

.

'Antreprenorii trebuie ascultați privind Măsura 3!'

 Patronii de firme mici și mijlocii, reuniți în Consiliul Național IMM, critică dur schema de ajutoare de stat COVID, publicată de guvernul demis Cîțu în Monitorul Oficial, infiormează deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu. 


Prin acest ordin se aprobă schema de ajutor de stat 4.1.1. - POC, de aproape 360 de milioane de euro din fonduri UE și de la buget, prin care firmele micro, mici și mijlocii ar urma să primească granturi de investiții de până la 1 milion de euro fiecare.


"Această schemă a fost anulată de Claudiu Năsui, însă a fost preluată apoi de Cristian Ghinea.
Cert este că lucrurile nu sunt în regulă, iar argumentele sunt numeroase: criteriul primul venit – primul servit nu va asigura calitatea proiectelor; Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu a ținut cont de prelungirea cadrului temporar european (Comisia Europeană a adoptat o prelungire a cadrului temporar, cu încă șase luni, de la 31 decembrie 2021 la 30 iunie 2022); valoarea maximă a ajutorului de stat de 1.000.000 euro reduce în mod considerabil numărul potențialilor beneficiari și nu există corelare între cifra de afaceri și valoarea grantului.
Așadar, vorbim despre o măsură importantă care trebuie blocată și refăcută de noul guvern!
Pentru că ajutorul trebuie să ajungă la cei care au nevoie și la cei performanți!", declară Nicolae Georgescu.