Melcii fără cochilie fac prăpăd în Argeș!

Mai multe zone din România se confruntă cu o problemă agricolă destul de gravă. Culturile sunt atacate de Arion Vulgaris, o specie de limax căreia oamenii nu reușesc să-i mai facă față.

Melcii fără cochilie fac prăpăd în Argeș!

 De câțiva ani, specia a fost semnalată în mai multe județe din țară, Brașov, Covasna, Mehedinți, Hunedoara, iar anul acesta Arion Vulgaris a început să facă ravagii în nordul județului Argeș. Spre exemplu, în comuna Albeștii de Muscel, în apropiere de orașul Câmpulung, limaxul a distrus aproape în totalitate culturile localnicilor. Specia a fost semnalată și în alte comune limitrofe orașului Câmpulung.

Deși pe Internet au apărut mai multe metode de combatere, oamenii din zonele afectate precizează că acestea nu mai fac față numărului imens de moluște. În grădinile mai multor localnici sunt presărate rumeguș și sare. Alții au pus coji de ou și capcane cu bere, însă majoritatea au menționat că aceste metode, care în anii trecuți au reușit să stăvilească invazia limacșilor, se dovedesc inutile în acest an.

Pe site-ul Agenției Europene de mediu, Arion Vulgaris este un subiect cunoscut și, potrivit experților, limacșii par a fi „imuni la orice măsuri de control“.