Restituirea imobilelor preluate abuziv, soluționată prioritar...

.

 Restituirea imobilelor preluate abuziv, soluționată prioritar...

 Teoretic, indiferent de cine face o solicitare de restituire a unui imobil (în natură sau, dacă nu se poate, în echivalent), în baza Legii 165/2013, ar trebui să primească o soluție cât mai repede posibil. Până la urmă, din acest motiv există acest act normativ, pentru a grăbi procesul de restituire, mai ales că România a fost condamnată până și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru felul cum a tratat acest proces. Însă ce se întâmplă dacă se adună mai multe solicitări? În mod normal, ele sunt soluționate în ordinea în care vin, cu mici excepții, dar, așa cum apare într-un proiect trecut tacit de Senat, fără să fie discutat în plen și supus votului, și solicitările făcute de persoane cu handicap grav sau care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I urmează să fie tratate cu prioritate, pe lângă cele existente acum.

 

E vorba de un proiect de lege care este considerat adoptat tacit la prima Cameră sesizată, respectiv la Senat, deoarece n-a fost dezbătut și votat de senatori în termenul legal. Măsurile cuprinse de proiect se vor putea aplica doar dacă acesta va fi supus votului și adoptat la Camera Deputaților, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial. 
În esență, prin proiect se propune includerea persoanelor cu handicap grav, precum și a celor care beneficiază de pensie de invaliditate grad I în lista celor ale căror dosare s-ar soluționa cu prioritate, conform Legii nr. 165/2013.