'Senatorul Bica, zis Dănuț, se apucă de scris...'

.

'Senatorul Bica, zis Dănuț, se apucă de scris...'

 Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș al PSD : ''Senatorul Bica, zis Dănuț, se apucă de scris declarații politice în care zice că PSD a făcut rău agriculturii românești cât timp a fost la guvernare''.


Cum ar trebui să-i răspund la inepțiile inserate, pentru ca fiecare propoziție să fie în spiritul zilei de azi și chiar al celei de mâine, când răspunsul meu, deja publicat, nu va mai putea fi schimbat (asta ar cere cel puțin puteri de proroc)?

 
M-am apucat să citesc din nou declarația sa politică “Eșecul ultimelor guvernări PSD se reflectă puternic în deficitul comerțului cu produse agricole al României” care este, fără îndoială, declarația unui om care nu știe prea multe.
Declarația politică respectivă e ca o poveste pentru toate vârstele: o pot citi și copiii (deși nu trebuie siliți), și părinții, și bunicii, iar acolo unde sunt străbunici, sănătoși să fie!, li se poate încredința și lor, deoarece nu are nicio veridicitate, fiind realizată după proverbul ”să moară și capra vecinului”.
Probabil DĂNUȚ vrea să îndrepte lumea, s-o facă mai rotundă și mai colorată, iar dacă zugrăvește relele, și încă într-un mod pișcător, o săvârșește din același imbold care o trimite pe albină să caute miere până și la florile artificiale.
Dacă doriți cu adevărat să aveți succes în elaborarea unei declarații politice, vă rog să luați loc pe fotoliu cu un pix și un caiet în mânuțe și să vă luați notițe:
În timpul guvernării PSD, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană la producția de floarea-soarelui, de porumb, fiind inițiate numeroase programe, dintre care, în cele ce urmează, le voi aminti pe cele mai importante.
A fost înființată Casa de Comerț Agroalimentar "Unirea", prin care PSD și-a propus să creeze o rețea națională de peste 60 de magazine cu fructe și legume românești, de tip aprozar, care să concureze pe această linie cu supermarketurile.
Prin programul de sprijin pentru tomate au fost stimulați producătorii să cultive această plantă, echilibrându-se astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.
De asemenea, au fost elaborate programe de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.
Tot în sprijinul autohton au fost alocate fonduri pentru dezvoltarea pescuitului, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
Și exemplele pot continua.
Dacă balastul spiritual, moștenit pe viață, îi este atât de limitat, încât are dificultăți în pronunțarea adevărului, Dănuț ar trebui să evite pe cât posibil publicarea declarațiilor politice, pentru ca în felul acesta să micșoreze riscul de a deveni ridicol în cercul apropiaților săi! transmite Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș al PSD  membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților