Cazul AL. Odobescu - Poziţia conducerii, declaraţii elevi

Atmosfera din interiorul Colegiului Naţional Al. Odobescu Piteşti este departe de a fi dezamorsată. Astăzi, pe holurile liceului, elevii dezbăteau aprins posibila comasare a liceului lor cu Şcoala Nr.17. Declaraţii ale liceenilor şi poziţia conducerii faţă de această problemă, redate mai jos.

Cazul AL. Odobescu - Poziţia conducerii, declaraţii elevi

La prima oră a dimineţii, ecourile protestului de ieri încă nu se stinseseră. Elevii au ieşit în pauza mare în curtea şcolii, într-un demers paşnic, pentru a-şi arăta dezaprobarea faţă de aducerea elevilor mai mici de la Şcoala Nr.17 în instituţia unde ei învaţă. Licenii ne-au declarat că nu au nimic împotriva acestei şcoli generale, considerând că, în primul rând pentru şcolari nu ar fi indicat să studieze alături de elevii claselor IX-XII.

 "Gândiţi-vă cum ar fi un prichindel de clasa întâia pe lângă un ditamai vlăjganu...Nu suntem de acord cu această comasare.", spune o elevă.

 "S-a înţeles greşit că noi avem ceva cu elevii şcolii, s-au invocat diferenţe etnice, nimic mai neadevărat. Vrem doar să ne păstrăm liceul aşa cum l-am găsit. Plus că, oare câţi copii se vor mai înscrie la Odobescu de la anul?!", o completează un coleg.

 Într-un grup de elevi de a clasa a-XII-a, subiectul era abodat şi din alt punct de vedere: "Noi suntem ultimul an, ar putea să nu ne mai pese, dar nu e aşa. La Al. Odobescu nu au existat scandaluri, am coexistat bine cu celelalte şcoli din cartierul Războieni. Ieri am ieşit în pauza pentru a ne manifesta contra acestei decizii, şi profesorii nu s-au opus. De fapt nu ne-a recomandat nimeni nici să ieşim, dar nici nu ne-a interzis."

 În timp ce elevii dau dovadă de simţ civic, conducerea C.N Al. Odobescu declară: "Deocamdată mă abţin, nu pot declara nimic...Important este să nu fie elevii celor două instituţii întorşi unii împotriva altora" (Bran Daniela Coman, director).

 Reamintim că în şedinţa Consiliului Local Piteşti din data de 16.02.2017 s-a dezbătut posibilitatea comasării liceului cu o şcoală din cartier, ca urmare a faptului că în anul şcolar 2017-2018, în Piteşti, vor exista cu 10 clase de a noua mai puţine. Primarul Cornel Ionică a declarat că cheltuielile cu întreţinerea instituţiei (apă şi căldură) sunt foarte ridicate şi nejustificate în comparaţie cu numărul de elevi.