Pitești - Liceu celebru riscă să fie comasat cu o școală generală

În anul școlar 2017-2018 se preconizează că în Pitești vor fi cu 10 clase de a noua mai puține. Municipalitatea ia în calcul comasarea unor instituții de învățământ. Este și cazul Colegiului Al. Odobescu.

Pitești - Liceu celebru riscă să fie comasat cu o școală generală

 Unul dintre cele trei licee de top ale Piteștiului, Al.Odobescu riscă să-si piardă identitatea. Deși a avut și are profesori de excepție și elevi laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale, Odobescu riscă să se transforme intr-o anexă a Școlii Nr. 17. 

Anunțul a fost făcut, joi, de primarul Cornel Ionică: "Sunt din ce în ce mai puțini elevi, ne așteptăm la o scăderea a numărului de clase de a noua, cu 10 mai puține. Este și cazul liceului Odobescu. Cheltuielile sunt mari cu apa si căldura, ne gândim să-l comasam cu Scoala Nr. 17."

Din cauza poziției unde este situat, cartierul Războieni, Colegiul Al.Odobescu, în ciuda performanțelor, nu a atras atâția elevi pe cât ar fi meritat. Mai mult, Al. Odobescu a fost printre primele licee din județ care au avut clase V-VIII, program la care, din păcate, s-a renunțat. Cu toate acestea, recunoscutul colegiu riscă să devină doar o amintire a ceea ce a fost, o instituție fără strălucirea de altă dată, când singurele domnișoare invitate la Balul Armatei erau elevele din Odobescu.