Terminaţi, bă, cu'manifestările', are Dinescu treabă în capitală

După o strălucită carieră politică şi o bogată activitate în Consiliul Local Piteşti în slujba PSD-ului, Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş are aspiraţii şi mai înalte: formator de opinie, combatant şi vocea patriotului român, pe Facebook. Protestele din Piaţa Victoriei i-au oferit omului de "dreapta" ocazia să se erijeze în părintele clasei muncitoare oropsită de multinaţionale. Strigă, se agită, se lamenteză, dă sfaturi - un carusel emoţional care te bulversează până la catatonie.

Terminaţi, bă, cu'manifestările', are Dinescu treabă în capitală

În primul rând, la Dinescu este de apreciat politeţea. Nu intră niciodată pe Facebook fără să salute. Ia: "Inainte de seara buna, nație Română,vreau sa va spun ca iohannis a speculat la maxim ,balbaiala guvernului si a psd-lui.Dacă partidul din care fac parte, castiga alegerile,pana acum,avea botnita pusă ,iar lesa il lasa,sa se plimbe in limita constitutiei,dar de asa este, cand se fac greseli.Noapte bună,națiunea." Deci "nazistul" ar fi fost plimbat de partidul lui Dinescu cu botniţă la bot, mai ceva ca un dog german. Totaler Krieg.

 Dar care partid? În toamnă, Marian Munteanu (un protestatar mai bătrân anti guvern) a venit la Piteşti să caute suţinere pentru Alinţa Noastră România la Gheorghe Dinescu şi PNŢCD. Cu protocolul semnat, Dinescu s-a dovedit din nou un partener de nădejde. Datorită prolificii sale activităţi pe Facebook, în campania electorală, a fost rugat să promoveze în mediul online câteva ştiri, la care Dinescu a răspuns: "Ce dracu, se fac de râs!".

 Revenind în prezent, după ce a numărat protestarii din Piaţa Victoriei, Dinescu a concluzionat: "Suntem noi considerați proști,dar nu ne luați de prosti.Acum pe un post de tv,pro piata victoriei,se vede cu ochiul liber,cum vin grupuri,cam de 40-50 de tineri,exact cat intra într-un autobuz,bai fratilor cum dracu va strângeți in asa grupuri si mergeti in piata,am fost si eu la mitinguri,si cu autobuzul,(cand era asumat și organizat)si singur acolo ma intalneam cu prietenii." Nişte chibiţi, păi aşa se merge la miting? La miting se merge organizat, cu autobuzul, asumat ca Dinescu.

 Dintr-o dată, însă, Dinescu schimbă retorica (v-am zis că suntem într-un real montagne russe de idei şi sentimente), şi cade în nostalgie, ce bogat era şi ce sărac a ajuns. "Nu am intrat in politica sa ma îmbogățesc,am intrat sa fac ceva pentru concetatenii mei,de fapt cine ma vede acum rade,cand am intrat in mandatul de consilier local al municipiului Pitesti,aveam mercedes s 320,acum am un fiat punto in 3 usi." Ne amintim şi noi cum a intrat în CL Piteşti, sprijinit de Mircea Andrei şi PDL şi a ieşit cu plecăciuni adânci la PSD.

 Scrii ce scrii pe Facebook, dar mai ai şi treabă. Iar Dinescu are treabă mare la Bucureşti, unde nu poate ajunge din cauza "manifestărilor" şi a acestor elemente destabilizatoare. Aşa că se adresează scandalagiilor, dar se adresează respectuos: "Va rog sa terminati pentru 2 zile cu manifestrile in București,am treaba acolo,nu am timp de pierdut,in trafic!Se poate?"

 Ori ăia nu au citit pe Facebook apelul disperat al unui om pe care plesneşte cămaşa de atâta treabă, ori dau dovadă de insensibilitate, ori nu or fi auzit de Gigi Dinescu de la Piteşti...că n-au încetat. Şi, vă rugăm, nu-l mai agitaţi, că-i plesnşte patriotismul la cap!