ALDE Mioveni- ajutor pentru trei familii nevoiașe din Racovița

Organizația ALDE Mioveni continuă să întindă o mână de ajutor celor cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Duminica aceasta, traiul a trei familii amărâte din Mioveni (cartierul Racovița) s-a mai îndulcit puțin. Echipa ALDE le-a oferit haine și încălțăminte, în special pentru copii, lenjerie, pături și alimente, dar și un televizor. Pentru familiile care locuiesc, practic, între patru pereți goi, direct pe pământ (căci nu au nici măcar o podea în casă), duminica aceasta chiar a fost o zi de

ALDE Mioveni- ajutor pentru trei familii nevoiașe din Racovița

 ,,Ne-au impresionat copiii. Ei nu au nicio vină că au pornit în viață fiind privați de multe lucruri care, pentru alții, reprezintă o normalitate, la fel cum nu au nicio vină că fac trei kilometri pe jos până la școala din centrul Mioveniului, pentru că nu își permit un abonament pe mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, nu au lipsit o singură zi de la școală!" ne-a declarat Cristian Toma, președintele ALDE Mioveni.

Recent, alături de organizația sa, a făcut un gest similar și pentru bărbatul care își câștigă existența în centrul Piteștiului, în fața unui cântar, oferindu-i haine și încălțăminte pentru a face mai ușor față frigului. E drept că omului i s-a oferit și șansa de a locui într-o gospodărie în schimbul prestării unor munci, așa cum afirma că și-ar dori. A făcut-o chiar președintele ALDE Bradu, Gabi Matei, care deține o fermă în localitate. Bătrânul a refuzat, însă, motivând că l-ar împiedica starea de sănătate.

,,Am fost și eu tentat să-l judec, însă am realizat rapid că nu poți face asta cu cel care, odinioară, a fost un copil părăsit în orfelinat, iar mai apoi adoptat de o familie cu mari probleme și abandonat într-un final, pe străzi. Nu au cultul muncii mulți români care au crescut în cadrul unei familii, baremi cei care nu au avut niciodată una cu adevărat și au supraviețuit așa cum au putut și au înțeles", a mai declarat președintele ALDE Mioveni, completând că nu regretă gestul făcut și că oricând l-ar repeta, cu aceeași convingere.