ALDE Mioveni, ajutor pentru un bătrân nevoiaș

Impresionați de drama pe care o trăiește un bărbat din Pitești, care la cei peste 60 de ani își câștigă traiul de zi cu zi cu ajutorul unui cântar, organizația ALDE Mioveni i-a întins o mână de ajutor. Bătrânul a primit haine care să îl protejeze de temperaturile scăzute, bocanci, hrană și o masă caldă.

ALDE Mioveni, ajutor pentru un bătrân nevoiaș

 ,,Am aflat de acest caz din presă și ne-am spus că trebuie să facem ceva pentru acest om. I-am cumpărat tot strictul necesar, de la geacă, la trening, pijamale și bocanci. Nu se aștepta la un astfel de gest, i-au dat și lacrimile. Am aflat că și-ar dori să muncească, să aibă grijă de o gospodărie în măsura în care i s-ar putea oferi o cămăruță încălzită. Momentan locuiește la Centrul de noapte din zona de Nord a Piteștiului." a declarat Cristian Toma, președinte al ALDE Mioveni.

Dan Smaranda, căci așa îl cheamă pe bătrânul care zilnic stă cu cântarul în zona Bibliotecii Județene Argeș, are o poveste de viață foarte tristă. De mic a fost abandonat într-un orfelinat, însă nici când o familie din Ștefănești s-a oferit să îl adopte, nu a avut mai mult noroc. Părinții alcoolici l-au neglijat, iar mai târziu s-au stins din viață, lăsându-l pe drumuri să-și câștige singur existența. Astăzi, pentru a avea cu ce să mănânce o masă caldă, stă ore întregi în ger, cu cântarul în față.

,,Am identificat niște posibile soluții de cazare, dar nu depinde doar de noi. Vom face, însă, toate demersurile ca să îi putem ușura, cât de cât, bătrânețile." ne-a mai declarat Cristian Toma