ALDE Ștefănești - expoziţie de obiecte vechi

Obiecte istorice de mare valoare fac obiectul unei expoziții organizate de către Organizația ALDE Ștefănești, care a ales să sărbătorească astfel Centenarul, marcând totodată și importanța zilei de 28 noiembrie 2018. Printre exponate se numără tablouri vechi cu figura Brătienilor, medalii cu portretul acestora, dar și o hartă de la 1920, prima hartă a României mari, cu denumirea în limba română a localităților.

ALDE Ștefănești - expoziţie de obiecte vechi

 ,,Într-o zi de 28 noiembrie, în 1918, armata română eliberatoare defila pe străzile Cernăuțiului în aclamațiile entuziaste ale românilor bucovineni. <Noi, Congresul general al Bucovinei, întrupând suprema putere a ţării şi fiind investit singur cu puterile legiuitoare, în numele Suveranităţii naţionale, hotărâm: Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu regatul României.> stă scris în documentul ce atesta unirea Bucovinei cu Patria-Mamă România. Din păcate, nu a fost pentru vecie, dar pentru eternitate ne unesc trecutul, limba și speranța de a fi din nou în interiorul acelorași granițe. Câteva zile mai târziu, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, Marea Adunare Națională consfințea unirea Transilvaniei cu România.

 Organizația ALDE Ștefănești cinstește acele momente memorabile printr-o expoziție de obiecte vechi, care pun în valoare inclusiv bogăția istorică a localității noastre. Vrem ca oamenii să conștientizeze importanța unității naționale pentru care foarte mulți s-au jertfit și să realizeze că vom răzbi prin istorie doar împreună, uniți în jurul unui ideal." a declarat Tudor Valeriu Pavel, președinte ALDE Ştefăneşti.