Raport intervenție incendiu în apropierea Cetății Poenari

Duminică, 22 aprilie, a izbucnit un incendiu care a cuprins vegetația din zona Cetății Poenari.

Raport intervenție incendiu în apropierea Cetății Poenari

 Pentru limitarea și stingerea incendiului în aceste zile la fata locului au intervienit peste 100 de pompieri din cadrul ISU Argeș, care acționează cu mijloace de primă intervenție, pentru limitarea și lichidarea incendiului. Alături de aceștia, au sosit în sprijin forțe de la ISU Teleorman, ISU Brașov, ISU Sibiu, ISU București – Ilfov, ISU Prahova și USISU Ciolpani (peste 100 de pompieri), în total peste 200 de pompieri. De asemenea s-a intervenit cu 2 elicoptere IGAV urmând să se acționeze cu ajutorul dispozitivului Bumbi Bucket.

În urma recunoașterii realizate marți, 24 aprilie 2018, cu ajutorul elicopterului, nu au mai fost identificate fumegații.

Tot marți, 24 aprilie 2018, s-a intervenit, pe cale aeriană, cu ajutorul elicopterelor și dispozitivelor speciale Bumbi Bucket, care au executat, în total, în aceste zile, 49 de misiuni de stingere, dar și terestru, pe două sectoare, cu pompe manuale portabile și mijloace de primă intervenție.

Pe timpul nopții, pompierii au efectuat misiuni de monitorizare și supraveghere a suprafeței afectate.

Elicopterele IGAV, cât și forțele inspectoratelor sosite în sprijin s-au retras marți, 24 aprilie.

Grupa operativă a ISU Argeș rămâne activă, iar echipaje de pompieri vor executa acțiuni de verificare terestră, monitorizare și supraveghere a zonei.