Lorena Toma: La Casa de Cultură Bascov or să vândă EUGENII

Una dintre cele mai recunoscute case de cultură din Argeş, cea de la Bascov, se află într-o dispută pe viaţă şi pe moarte tocmai cu cei care ar trebui să o sprijine - consilierii locali. Directorul Lorena Toma: „Să vândă eugenii în ea, sunt interese politice şi financiare, nu mai pot, am izbucnit! Îmi comandă articole în presă...vom supravieţui, ORICUM!”

Lorena Toma: La Casa de Cultură Bascov or să vândă EUGENII

Din păcate, la votul pentru bugetul pentru 2018 ( unde eu am lipsit pentru că mă aflu în concediu de studiu) nu s-au discutat chestiuni importante pentru cultură sau despre banii cetăţenilor, ci despre viaţa mea personală, au venit unii dintre consilieri cu copii după anumite articole apărute în ziare. Mai mult, s-a cerut demisia colegelor de la instituţie, dar şi a mea,  şi când una dintre angajate a râs de această propunere i s-a sugerat să nu mai râdă pe bani publici. Casa de Cultură „Adriana Trandafir” este deja recunoscută la nivel naţional, iar supărarea noastră nu este că ne-au dat un buget de numai 12 miliarde de lei care abia acoperă paza şi salariile pe un an ale angajaţilor, ci pentru că acest coordonator de credite dar şi Consiliul Local se amestecă abuziv în activitatea instituţiei care are personalitate juridică. Atunci, să o facă SRL, să vândă eugenii în ea, dacă nu vor ceva artistic, pentru suflet şi pentru educaţie, avem sute de copii care participă gratuit la cursurile naostre. Oamenii aştia n-au înţeles că domeniul cultură nu generează venituri. De altfel, asta este supărarea unora, că nu se pot face manevre financiare la casa de cultură. Ştiu că unii consilieri mi-au comandat articole în presă, pregătindu-şi terenul, eu am tăcut mult timp, dar acum am izbucnit pubic. Consilierii vor să nu mai facem spectacole gratuite şi ca părinţii să plătească pentru cursurile copiilor lor, chestii pe care până acum noi le-am făcut gratuit.”, a declarat directorul Casei de Cultură Bascov pentru Momentulzilei.ro.

Dincolo de interesele vehiculate, Casa de Cultură Bascov a reuşit în doar câţiva ani să se impună în peisajul cultural local şi nu numai. Meritele artistice ale celor care activează aici au fost recunoscute de Patriarhia Română care le-a acordat un premiu important, de televiziunile şi concursurile naţionale, dar mai ales de cetăţenii din Bascov. Pe 12 februarie, tânărul ansamblu din Bascov poate fi urmărit pe PRO TV, la emisunea lui Măruţă, în concursul destinat celor mai bune ansambluri din ţară, etapă la care au intrat în urma votului telespespectatorilor. Vom urmări subiectul şi vom reveni cu detalii.