Interviu MINISTRUL APELOR: Odată şi odată va veni şi vremea apelor

Ioan Deneş este noul ministru al Apelor şi Pădurilor, succedand-o pe Doina Pană, ambii născuţi în Bistriţa-Năsăud. Dacă Pană a rămas în memoria naţională prin suava mângâiere adusă de L. Dragnea:“Fă, Doino!”, Deneş este cunoscut mai mult prin prisma fratelui său, primar şi apropiat al şefului PSD BN, Radu Moldovan, care la rândul său este o prezenţă constantă pe lângă Dragnea. Întru-un interviu mai vechi, acordat subsemnatei, ministrul spunea:"Va veni şi vremea apelor!"

Interviu MINISTRUL APELOR: Odată şi odată va veni şi vremea apelor

Ministrul propus de PSD Bistriţa a terminat studiile Universităţii Tehnice Cluj Napoca, fiind subinginer mecanic. Înainte de a intra în lume bună a politicii, Ioan Deneş a fost electrician la Căile Ferate Cluj şi profesor la Centrul de Plasament Beclean, unde fratele său, Nicu Moldovan este primar din timpuri imemoriale. În politică s-a remarcat ca membru PNL, candidând în 2012 pentru Senat din partea USL, partid pe care l-a trădat primul dintre toţi liberalii, atunci când s-a dat legea migraţiei.

 

În 2012, însă, într-o emisiune realizată de autoarea acestui material, Ioan Deneş se prezenta: “Provin dintr-o familie simplă cu şapte fraţi, care iarna dormeau în două camere. Eu şi Nicu (n.r- Nicu Moldovan, primar Beclean) dormeam într-un pat cu tata. De aceea mă simt bine printre oameni şi nu voi uita niciodată faptul că sunt alesul dumneavoastră. În fiecare zi trebuie să respect cu sfinţenie ce am promis.”

Timpul a trecut, şi viitorul ministru nu a reuşit să respecte mai nimic din ce a promis. Fosta staţiune pentru care milita fervent, Sângeorz-Băi a rămas aceeaşi ruină îmbogăţită însă de nişte ape care se încăpăţânează să răzbată prin ţevile învechite şi vremurile amare. Acum va fi ministrul Apelor, exact lait motivul clipului său de promovare – apa. Atunci, cel care lupta pentru un post de senator iar acum este ministrul Apelor spunea despre apele minerale de pe Valea Şomeşului că sunt cele mai bune şi că odată şi o dată trebuie puse în valoare. Poate de data aceasta îi va ieşi.

Despre Ioan Deneş, bistriţenii îşi mai amintesc că a dorit să fie şeful  Poştei, dar nu l-au ajutat studiile, el fiind la bază cfr-ist. De asemenea, Deneş s-a poziţionat contra homosexualităţii, el fiind un susţinător al familiei tradiţionale, asta şi prin prisma religiei pe care o are – penticostale.

Ioan Deneș a susținut, într-o conferință de presă, că familia tradițională trebuie definită în continuare ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Senatorul și-a atacat colegii de partid, pe care i-a acuzat de ipocrizie. „Nu pot să observ ipocrizia declarațiilor publice și a abordărilor pe care o are PNL la nivel național și aici mă refer la ultima declarație a președintelui PNL, doamna Raluca Turcan. (…) A decuplat familia de căsătorie, spune foarte clar că acceptă ca în Constituție să apară căsătoria care este creată dintre un bărbat și o femeie, dar nu mai spune că familia trebuie să fie legată de căsătorie. Aceasta este ipocrizia”, a spus Ioan Deneș

Senatorul a spus că libertatea sa ar fi lezată dacă un cuplu format din persoane de același sex ar adopta un copil sau ar merge pe stradă de mână. „Atâta timp cât modul în care se comportă un cetățean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce dorește dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranșant: (…) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă”.

Ioan Deneş îi urmează la conducerea ministerului Doinei Pană, colega sa de partid de la Bistriţa, partid condus de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, un personaj aflat întotdeauna în preajma lui Liviu Dragnea. Deşi un judeţ mic, Bistriţa-Năsăud a reuşit să se impună mult mai mult decât Argeşul. A avut miniştri: Ioan Oltean, Doina Pană, Ioan Deneş, sau figuri controversate ca cea a Crinuţei Moldovan, sefa ANRP. Totuşi nişte legături fără echivov leagă Bistriţa Năsăud de Argeş: o dată prin marele scriitor Liviu Rebreanu care a locuit şi creat în Argeş şi încă o dată prin prisma Crinuţei Moldovan şi a lui Cătălin Teodorescu şi mai ales a celebrelor lor "capodopere": retrocedările ilegale!  Cât despre cel care îi propulsează la nivel naţional pe membrii PSD, Radu Moldovan (a făcut parte din scutul format în spatele preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu atunci când a fost arestat) se spune că are mână bună. În Bistriţa-Năsăud încă răsună ecourile legendei despre un june ardelean AS la alba-neagra în Germania.  Cum s-ar  zice “asta are, asta n-are, numirile (e) câştigătoare!”ţ

Foto: Ioan Deneş, ministrul Apelor ostoindu-şi setea de politică din izvorul mineral de la Sângeorz-Băi. Nota redacţiei, în paragină era când reporterii noştri au făcut poza, în paragină se găseşte şi acum.Doamne ajută!

 Fo