Primari: Araxy Negoşanu ne-a luat banii! Nu mai are ce căuta…

După ce că stam prost la industrie, servicii, salarii, pensii şi preţuri (bine, aici stăm chiar bine, suntem pe creştere) ne mai “mănâncă” banii şi cultura. În Argeş, cel care ar trebui să fie cel mai frumos domeniu al vieţii sociale, colcăie de larve culturale care se doresc o întruchipare a fluturelui. Poate fluturele “Cap de mort”… al culturii. Şefă peste toate, deja celebra Araxy Negoşanu. Primele victime, primarii pe care i-a ţepuit şi care i-au dat interizis în comunele lor.

Primari: Araxy Negoşanu ne-a luat banii! Nu mai are ce căuta…

 

După apariţia materialului

 

Argeş: Bugetele Caselor de Cultură, sub asediul lui Araxy Negoşanu

 

   mai mulţi primari au sunat la redacţie pentru a dezvălui modul cum face cultură, şi mai ales cum ia bani, managerul Centrului Cultural Judeţean Argeş, Araxy Negoşanu. Astăzi, prezentăm mărturia primarului comunei Băbana, Bebe Ivan, pe care Negoşanu l-a lăsat cu “buza umflată” chiar de ziua comunei, după ce i-a plătit acesteia o sumă frumuşică din banii contribuabilior.

“Araxi a trimis chestionarul despre care aţi scris şi dumneavoastră şi la întrebarea: "Cum colaboraţi cu Centrul Cultural?" Am raspuns: “Prost!”, deoarece de ziua comunei noastre am avut contract de prestări servicii, am platit 2 200 lei, au cântat 90 de minute, au mâncat şi m-au lăsat cu buza umflată de la ora 19.00 seara, fără muzică...am cautat altă formaţie şi am ieşit din situaţia proastă în care ne băgase Araxy Negoşanu!”

Dezamăgit de prima instituiţie culturală a judeţului, înfiinţată de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, şi dată în folosinţă unei doamne pe care nu o recomandă nici vocea, nici talentul, primarul comunei Băbana concluzionează:

“Nu mai au ce caută în Băbana,  am semnat contractul şi au venit fără staţie de amplificare, trebuia să dau 1 500 lei unui angajat al lor, unul  Stoica! Am refuzat şi am gasit pe net un DJ care a venit cu staţia şi am plătit doar 1 000 lei până la orele 24.00! Manu (n.r- Dan Manu,preşedinte Consiliul Judeţean Argeş) nu ştie...grav!

La ziua comunei, pe 20 iulie, am făcut contract pe SEAP, au scris că mi oferă program artistic de ziua comunei, dar ziua a durat de la ora 16 până la 24 iar ei dupa 90 minute mi-au luat banii…Pa şi la gara! Am chitanţe doveditoare pentru ceea ce spun. Am fost surprins că la Ziua Comunei Bogaţi pe aceeaşi sumă au cântat şase ore. Că, cică, a venit domnul preşedinte al PSD, Şerban Valeca, păi şi la mine a fost şi tot m-au ţepuit.”

 

În zilele următoare vom reveni şi cu alte declaraţii ale oamenilor de cultură şi ale primarilor care au colaborat cu Centrul Cultural Judeţean Argeş. Cultură avem, la oamenii  care o "fac" stăm mai prost…ca întotdeauna.