Liviu Dragnea a numit la Curtea de Conturi a Românie un ,tablagiu’

Miercuri, Mihai Busuioc, fostul secretar general al Guvernului şi fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltarii în perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea, a fost numit preşedinte al Curţii de Conturi. Presa a semnalat de mai multe ori faptul că Busuioc este un apropiat al lui Liviu Dragnea, iar acum un deputat dezvăluie miza acestei numiri.

Liviu Dragnea a numit la Curtea de Conturi a Românie un ,tablagiu’

 Gigel Ştirbu, vicepreşedintele PNL s-a aflat zilele trecute în Argeş. Acesta a dezvăluit presei locale miza numirii lui Mihai Busuioc la şefia Curţii de Conturi. Liberalul susţine că, în calitate de preşedinte al acestui important organism de control, ar putea exercita presiuni asupra Înaltei Curţi care îl judecă pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea: “Nu ştiu cum se spune la dumneavostră, dar la mine la Olt, noi le spunem tablagii unor anumiţi poliţişti. Deci, Liviu Dragnea şi-a pus tablagiul preşedinte al Curţii de Conturi, el fiind cel care se va duce în control la Consiliul Magistraturii sau la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl judecă pe şeful său, de fapt aceasta este miza.”

Tot Ştirbu a făcut referire şi la dosarul Belina, considerând că este inadmisibil ca un punct atât de important ca lacul Belina, care se află pe graniţa cu Bulgaria, să devină “balta de pescuit” a lui Liviu Dragnea. “Mergeţi şi dumneavoastră şi cereţi lacul Budeasa, că este un loc bun de pescuit!”, a mai declarat Gigel Ştirbu.