Adio încălzire subvenţionată de primării! Viceprimarul explică…

Iarna aceasta va fi ultima în care municipalităţile vor putea subvenţiona agentul termic pentru încălzirea populaţiei. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei au anunţat că subvenţia va fi retrasă din luna aprilie a anului viitor şi că se vor acorda ajutoare financiare de încălzire doar familiilor care se înscriu în categoria de consumumator vulnerabil. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu explică ce urmări va avea această hotărăre.

Adio încălzire subvenţionată de primării! Viceprimarul explică…

Declaraţia îi aparţine şefei Serviciului de Eficienţă Energetică din cadrul ANRE, Mirela Pleşca, care a precizat, pentru Radio România Actualități, că, în prezent, este în dezbatere legislaţia secundară privind noţiunea de "consumator vulnerabil". La Piteşti, gicacaloria la Termoficare are o valoare de 400 de lei, primăria Piteşti participă cu 200 de lei, iar populaţia o primeşte cu 193 de lei, preţuri valabile pentru întreaga populaţie.

Conform acestui proiect, ar urma ca Primăria Piteşti să suporte subvenţia doar pentru o anumită categorie, adică fie ca este vară, fie că este iarnă consumatorul să o plătească la preţ întreg. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a declarat pentru Momentulzilei: “Deocamdată nu există cadru legal pentru acest lucru, şi trebuie să găsească o formulă viabilă. Pentru Termoficare acest lucru nu este deloc bun, deoarece dacă primăria nu mai subvenţionează, oamenii se vor debranşa. Ştiu că au mai existat astfel de discuţii…deocamdată la Piteşti, acum, se acordă şi subvenţia de la primărie şi ajutoarele la încălzire.”