Achiziţionarea VILEI FLORICA, monument de ipocrizie semnat ALDE

Proiectul de lege privind achițizionarea domeniului Vilei Florica a fost adoptat astăzi în Camera Deputaților. Conform actului normativ, ansamblul Brătienilor de la Ștefănești va fi achiziţionat din fonduri de la bugetul de stat, urmând ca ulterior Ministerul Culturii să îl transmită în administrare Consiliului Județean Argeș. După vot, a început potopul comunicatelor de presă, PNL, Consiliul Judeţean Argeş (un PSD mai mic) dar şi ALDE luptându-se în a-şi aroga meritele asupra acestei reuşite.

Achiziţionarea VILEI FLORICA, monument de ipocrizie semnat ALDE

Pe principiul “să ne băgăm şi noi în seamă”, partidul cunsocut sub numele ALDE Argeş, prin deputatul său care a intrat “la mustaţă” în Parlament, Andrei Gerea, s-a grăbit să prindă şi el o frunză sau o mai bine zis o codiţă de lauri. Deşi nu ne amintim ca vreodată ALDE să-şi fi exprimat suferinţa că Vila Brătienilor (părinţii PNL) ar putea ajunge şi mai cârciumă decât este acum (n.r - conacul este închiriat pentru nunţi, botezuri, rupere de turtă, sindrofii de partid), acum Gerea se laudă că a pus umărul la păstrarea Vilei Florica pentru argeşeni.

 “Vreau să salut adoptarea acestui act normativ și să subliniez faptul că prin această inițiativă îmbrățișată de către toți colegii din Parlamentul României Vila Florica este salvată și redată istoriei acestei țări. Este o inițiativă la care s-a muncit ani buni, dincolo de această lege. S-a încercat securizarea Vilei Florica din punct de vedere administrativ pentru a nu avea aceeași soartă pe care au avut-o și alte clădiri emblematice pentru istoria și cultura românească, adică să dispară. Revine onoarea unui guvern social-liberal să achiziționeze Vilei Florica și este foarte bine că au fost alocate fondurile necesare și că s-a înțeles importanța acestui loc din istoria României.” a transmis deputatul într-un comunicat de presă.

 Rămâne de văzut cum va gestiona de acum înainte conducerea Consiliului Judeţean Argeş PSD-ALDE soarta acestui imobil? Tot cu serate date de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, cu petreceri private şi mai ales, acum li se va permite şi liberalilor o sindrofie, ceva pe acolo? Sau ei tot ca până acum, doar cu numele urmaşii Brătienilor?