Argesul a intrat sub COD GALBEN de inundații. Atenționare ABAAV!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
 Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, fenomenele se pot produce în perioada 26.05.2017, ora 12:00 – 27.05.2017 ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: 
–  Olt (bazin superior și afluenrii bazinului mijlociu și inrefrior) – județul Argeș
– Argeș (bazinul superior și afluenți din bazinul mijlociu și inferior) – județele: Argeș, și Dâmbovița
Atenţionarea hidrologicӑ vizeazӑ în principal fenomenele hidrologice periculoase reprezentate de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, fenomene care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Argeş și Dâmboviţa.
 
Începand cu data de 26 mai 2017 – ora 12.00, la nivelul ABA Argeș- Vedea a fost activat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență. A fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de Gospodărire a Apelor și a intrat în permanență la sediu personalul serviciului Prognoză Bazinală Hidrologie și Hidrogeologie. 
 
Specialiștii din cadrul ABA Argeș -Vedea monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe toate cursurile de râu și în lacurile de acumulare. De asemenea sunt monitorizate toate punctele critice pe cursurile de râu (în colaborare cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență) și sunt suprevegheate lucrările hidrotehnice din administrare pentru intervenția de urgență acolo unde este cazul.  
Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș –Vedea au înștiințat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență  să asigure decolmatarea șanțurilor și rigolelor, a podurilor și podețelor în vederea asigurării secțiunilor de scurgere a apei. 
În acest moment, în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic  Argeș este stocat un volum de apă de 535,59 milioane mc, însemnînd 72.1 % din capacitatea de retenție., se arată intr-un comunicat ABAAB remis Momentulzilei. ro
 


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Scroll to Top