Acum, concurs in desfăşurare pentru şefia teatrului AL. Davila

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

George Diaconescu este actualul şef al secţiei Estradă şi a prezentat în faţa comisiei un proiect pe care cei trei membri l-au desfiinţat din doar câteva întrebări. Unul dintre punctele proiectului era dezvoltarea teatrului pentru copii şi tineret. Diaconescu a susţinut că pe baza manualelor şcolare va pune în scenă piese de teatru. La întrebarea comisiei: „Ne puteți da un nume de piesă bazată pe programa şcolară?”, Diaconescu a dat-o în bâlbâială: „Puteţi repeta întrebarea…poate ceva din Caragiale…nu-mi vine acum în minte…”. Nici a doua oară nu a reuşit să dea un răspuns, comisia completând: „Vă spunem noi, singura piesă din manual a lui Caragiale, este ” O scrisoare pierdută.” Nu a fost singura dată când candidatul a cerut comisiei să repete întrebările, exact ca un elev care încearcă să tragă de timp.

Nici la întrebările despre legislaţie sau accesare de fonduri pentru teatru nu a reuşit să dea un răspuns. Ba mai mult, Diaconescu nu a ştiut să spună nici numele autorităţii care aprobă organigrama teatrului, în speţă Consiliul Judeţean, organism care îi dă şi bugetul de funcţionare.

Cel de-al doilea concurent, actorul Nicolae Poghinc a prezentat un proiect mai detaliat şi mai realist,aplicat pe nevoile teatrului comunitar. Proiectul său a fost apreciat de comisie ca unul „puţin cam ambiţios”, însă acesta a reuşit să-şi susţină punctele trasate în proiect.  Comisia este formată din directorul adjunct al Teatrului IL Caragiale, Ioan Onisei, teatrologul Carmen Stanciu şi un reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş.Vom reveni cu rezultatul concursului.


Nu rata niciodata nicio stire importanta. Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.

Articole recomandate

Publicitate

Scroll to Top